Nejpálivější paprička

27.10.2007
Paprička Bhut Jolokia, foto Asit K. ghosh Thaumaturgist,  Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licence.

Vědci z New Mexico State University, předního světového pracoviště pro výzkum chilli papriček, pod vedením prof.Paula Boslanda odhalili v indickém Assamu zatím nejpálivější odrůdy chilli papričky s místním pojmenováním Bhut Jolokia. Ve Scovillově organoleptickém testu (více o něm akademon.cz 19.2.2007) dosahuje hodnoty 330.000 – 1.032.310. Známá omáčka Tabasco dosahuje v témže testu hodnoty 5.000. Přestože všechny papriky pocházejí původně z Nového světa, díky své oblibě se rozšířily po celém světě. Novou odrůdu chilli vidíme na obrázku, foto Asit K. ghosh Thaumaturgist, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licence.

Pan Petr 13.1.2008: Kde koupim seminka??

Habanero.cz 8.3.2008: Zdravím všechny milovníky pálivého a ještě více pálivého. Právě byl otevřen nový obchod s těmi nejpálivějšími produkty. Dokonce je zde k dostání zmiňovaná nejpálivější paprička na světě Naga Jolokia. A to ve formě mleté nebo drcené! Pokud vás toto zaujalo, tak neváhejte jak vy, tak vaši známí navštívit obchod http://www.habanero.cz/.

Flavier 14.10.2008: Semená nájdete tuna http://www.habanero.sk/index.php?main=semiacka. Veľa šťastia pri pestovaní.

Jolokia.cz 19.9.2012: Pokud sháníte chilli papričku Jolokia, máme v našem chilli shopu výběr sušené drcené, celé i uzené mleté. Nabízíme také chilli omáčky z dalších extrémně pálivých papriček. Stačí navštívit http://www.jolokia.cz.

 
Odeslat komentář k článku "Nejpálivější paprička "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Nejpálivější paprička " e-mailem

Diskuse/Aktualizace